Danske Forlags inspirationsseminar 2024

Danske Forlag inviterer til inspirationsseminar for alle ansatte på medlemsforlag kl. 15.

 

Program (opdateres)

14.45-15.00
 
Registrering og kaffe
 
15.00-16.00
 
Velkomst v. Lene Juul, forperson
 
  Kunstig intelligens
  Thomas Heldrup, Head of Content Protection & Enforcement, RettighedsAlliancen

Thomas giver et overblik over det danske AI-landskab, herunder hvilke tjenester der findes, og hvad de bygger på. Han vil også fortælle om, hvordan AI-modeller trænes på ophavsretligt beskyttet indhold, samt hvordan brugerne af AI-tjenesterne er med til at fodre AI-virksomhederne med ulovlige kopier af bøger. Afslutningsvis gives en kort status på retssagerne mod AI-virksomhederne for deres brug af beskyttet indhold uden samtykke fra rettighedshaverne.

  Kasper Lindskow, forsknings- og innovationschef på Ekstra Bladet og chef for JP/Politikens Hus’ fælles AI-enhed 

Kasper fortæller om udviklingen inden for AI med hovedvægt på, hvordan det påvirker mediebranchen internationalt og nationalt.
Kasper vil give et overblik over, hvor og hvordan AI allerede i dag anvendes og har betydning, men også sætte perspektiver på, hvilken betydning AI får i fremtiden. Dette med eksempler fra avisverdenen og med afrundende fokus på forlagsverdenen.

16.00-16.15 Pause  
   
16.15-16.45
 
Udvikling og tendenser på det svenske bogmarked
Linda Säresand, CEO for Norstedts i Sverige og CEO for Storytel Books AB, Storytel-koncernens holdingselskab for koncernens forlagsaktiviteter, og bestyrelsesformand for de helejede forlag/datterselskaber People's i Danmark og Gummerus i Finland.
   
16.45-16.50 Afrunding v. Lene Juul, forperson