Ny formand og næstformand i Danske Forlag

På Danske Forlags generalforsamling den 6. maj 2021 blev adm. dir. for Gyldendal, Morten Hesseldahl, valgt som ny formand, og direktør for JP/Politikens Forlag, Lene Juul, blev valgt som ny næstformand.

Morten Hesseldahl udtaler:
”Bogen står stærkt i mediebilledet, og jeg glæder mig over, at vi som branche i en tid med massiv konkurrence om opmærksomhed har formået at imødekomme læsernes appetit på god litteratur. Som ny formand har jeg fokus på nødvendigheden af et tæt og stærkt samarbejde både blandt forlagene, men også med forfatterforeninger, boghandlere, biblioteker og andre samarbejdspartnere, som er vigtige, for at bogen fastholder en central position. Vi skal sikre fremtidens læsere, og politisk skal der meget mere fokus på at styrke børn og unges læsning.
Jeg glæder mig også til at fortsætte det arbejde med at understøtte den grønne omstilling i bogproduktionen, som Danske Forlag har igangsat. Vi har som branche en ambition om at udvise et aktivt og reelt medansvar for klima- og miljøpåvirkningen, så læserne kan købe vores bøger med god grøn samvittighed.”

  

Formand Morten Hesseldahl


mohe@gyldendal.dk
Mobil: +45 24 24 16 69

Næstformand Lene Juul


lene.juul@jppol.dk
Mobil: +45 24 47 90 61