Tyve dages betinget fængsel for at have kopieret og solgt digitale kopier af lærebøger

Der er torsdag eftermiddag afsagt dom i en sag, hvor en 27-årig kvinde har solgt ulovligt kopierede lærebøger. Salget skete via online salgsplatformene Tradano/Trendsales, DBA og GulogGratis. Herigennem kom den nu dømte i kontakt med købere, som i mindst 109 tilfælde betalte for adgang til 38 forskellige ophavsretsligt beskyttede værker i form af e-bøger. Den dømte har tjent knap 10.000 kr., som nu skal betales i erstatning. 

Anklagemyndigheden fremhæver følgende: ”Derfor er det vigtigt at forstå, at selvom det er let at gøre det, så er det strafbart at kopiere e-bøger uden forfatterens tilladelse. Kriminaliteten  udhuler rettighedshavernes forretningsgrundlag, og det kan betyde færre og dyrere lærebøger til studerende i fremtiden,” siger anklagerfuldmægtig Simone Jeppesen. Derudover henvises nederst i anklagemyndighedens nyhed direkte til ODEV-kampagnen.

Anklagemyndighedens fulde pressemeddelelse kan læses her.

DR Nyheders instagram-stories ligger en serie med korte budskaber om reglerne for kopiering – bemærk, at der er flere hundrede tusinde, der følger DR Nyheder på instagram.

Danske Undervisningsforlag var via artikler og livechat med til at gøre opmærksom på sagen og på alvoren bag ulovlig kopiering i sidste uge. Artikler kan læses her og her.