Kulturministeriets Bogpanel offentliggør årsrapport for 2022

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt sætter i pressemeddelelsen fokus på læsning og bøgernes betydning. Ministeren udtaler bl.a., at ”læsning kan give os nye perspektiver, både på os selv og samfundet, og det kan udvikle vores evne til fordybelse og medfølelse” og at ”I en tid med nye medievaner er det vigtigt, at vi holder fast i bøgerne – analogt og digitalt.”

Rapporten indeholder vigtige budskaber om

at det fremmer interessen for læsning, når man står med bogen i hånden, og at dette skal ses i lyset af faldende bogbestand på biblioteker, og at biblioteker erstattes af beskedne afhentnings- og afleveringssteder

at samfundskrise med inflation også rammer bogkulturen, at det i denne situation er vigtigt, at alle har mulighed for adgang til gode bøger både til fritid og i undervisning, og at det offentlige her har en vigtig opgave at løfte. Det pointeres, at det er vigtigt, at alle aldersklasser og sociale grupper har del i en righoldig bogkultur, hvis litteraturen igen skal hjælpe os igennem samfundskrisen.

Vi ser frem til en god dialog med kulturminister Jakob Engel-Schmidt om, hvordan vi fastholder en righoldig bogkultur – også i krisetider.

Læs rapporten her.